You are currently viewing Megjelent a Bibliai naptár az 5782. évre

Megjelent a Bibliai naptár az 5782. évre

Sikerült! El sem hiszem, hogy kint van! Miért hagyom mindig az utolsó pillanatra? Gyertek, töltsétek le, és kövessétek velünk együtt a teljes Szentírást, és vele együtt a zsidó ünnepeket és jeles napokat!

Mi változott? A korábbi naptárakhoz képest egy aprócska változás történt, amit talán észre sem vennétek, ha nem mondanám: A Tóra, Próféták, Írások és Újszövetség olvasásának fordulópontja egységesen Szimchat Torát követő szombaton van. A zsinagógákban ekkor olvassák Mózes első könyvének első fejezeteit, így mi is itt kezdjük újra Józsué könyve, a Zsoltárok és Máté evangéliuma olvasásával a teljes tervünket. Ez az aprócska változtatás azonban nagyon megkönnyítette a naptár összeállítását és remélhetőleg a követését is.

Továbbra is négy ponton tudtok váltani a gyűjtemények között. Azaz ha úgy döntötök, hogy csupán egy vagy két fejezetet szeretnétek olvasni naponta, akkor is tudtok változatosan táplálkozni a Bibliából. Az év során négy alkalommal összeérnek a könyvek, és ez a következő években is így fog maradni, így pl. Mózes 1. könyvét befejezve tudtok váltani Sámuel 2. könyvére, majd később a Zsoltárok befejező részére, majd az 1Thesszalonikára, majd vissza Mózes 5. könyvére. Talán leírva még nem annyira világos mindez, de a lényeg, hogy lassabban haladva is tudtok egy éven belül a Biblia minden nagyobb egységével foglalkozni.

Továbbra is igényeljétek a linket az oldalon levő űrlapon. E-mailben fogjuk kiküldeni az egyszerű Google Drive hivatkozást, ahonnan egy pdf-et tudtok letölteni. Meglepetésként mellé tettük a Messiási Haggada letöltési linkjét is. Ha kedvetek van, már most tudtok készülni vele a Peszach/Páska ünnepére.

Miért kérünk feliratkozást? Szeretnénk kapcsolatban maradni mindazokkal, akik az anyagainkat igénylik és felhasználják. Tudjuk, hogy ez egy kisebbfajta elköteleződést is jelent, de épp ilyen barátokra van szükségünk, akiktől visszajelzést is kérhetünk, akik figyelemmel kísérik szolgálatunkat.

Sajnos a GDPR és az azóta történt változások miatt régi listánk már megszűnt, tehát ebben a pillanatban SENKI nincs feliratkozva a hírlevelünkre, amit szeretnénk újraindítani. Természetesen emlékezetből fel tudnék venni rá barátokat, ismerősöket, családtagokat, de az nem felelne meg az érvényes szabályozásnak. Kérlek, szánjátok rá az időt, és iratkozzatok fel akkor is, ha korábban már kaptatok tőlünk hírlevelet!

Shana Tova uMetuka! Legyetek áldottak

Feri

Vélemény, hozzászólás?